FAQ

Wat is Hatha yoga?

Hatha yoga is een vorm van yoga waarbij de āsana’s, de houdingen, dynamisch en statisch worden uitgevoerd, waarbij de adem een belangrijke rol speelt. De adem is in de Hatha yoga de verbinding tussen lichaam en geest. De houdingen worden gedragen door de adem.

Waarom yoga in een yurt? 

De buitenlucht geeft energie. Prikkel je zintuigen tijdens een les van YaYoga in een comfortabele Mongolische yurt. De yurt is verwarmd met een pelletkachel en wordt verlicht door middel van een venster in de nok en de grote kozijnen. De houten vloer is geïsoleerd met gerecyclede en vermalen spijkerbroeken en de wanden van de yurt met schapenvilt.

Is yoga in een tent niet koud of warmt dat heel erg op in de zomer? 

De Mongolische tent wordt verwarmd met behulp van een pelletkachel en is  goed geïsoleerd. Daardoor is de tent nooit te koud of te warm. We raden je wel aan om warme sokken, een vestje en een kleedje mee te nemen, omdat je tijdens de ontspanning en meditatie flink kunt afkoelen. 

Hoe betreed je de tent?

De yurt  is via een aparte ingang, naast de garagedeur, naar de tuin te bereiken. De yurt  bevindt zich in de tuin van het aangegeven adres in Sint Pancras. 

Hoeveel mensen kunnen een les volgen?

De yurt geeft ruimte aan maximaal 10 personen. Je lerares en 9 deelnemers. 

Wat kosten de lessen?

Een losse les kost €15. Bekijk de tarieven via de pagina Tarieven.

Wat neem je mee/trek je aan?

Kleed je in comfortabele yogakleding. Neem warme sokken en eventueel een extra  kleedje mee voor meditatie en de eindontspanning achteraf. Matten, bolsters, dekens en meditatiekussen zijn aanwezig in de yurt.

Voor wie zijn de lessen geschikt?

Hatha Yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Of je nu vaak yoga beoefent of net begint, iedereen is welkom. 

Wanneer vinden de lessen plaats?

De lessen vinden plaats volgens het lesrooster. Tijdens de zomer vindt er een zomerstop plaats en tijdens het jaar  is YaYoga een aantal  weken gesloten. Verder zijn wij het hele jaar beschikbaar. Houd het lesrooster in de gaten voor de actuele stand van zaken. 

Wie geeft de les?

Patricia van Iersel is de eigenaar van YaYoga en verzorgt in principe alle lessen. 

Kan ik ook zwangerschapsyogalessen volgen?

Wij bieden ook zwangerschapslessen! Bekijk daarvoor de pagina Zwangerschapsyoga.