Zwangerschapsyoga

Je kunt ook zwangerschapsyoga volgen bij YaYoga!

De kernbegrippen van zwangerschapsyoga zijn ontspanning, concentratie en kracht. Deze drie begrippen zijn van belang in zowel de zwangerschap als bij de bevalling. Ontspanning heb je nodig om jezelf niet uit te putten. Concentratie, gebundelde aandacht, zodat je gedachten er niet met je vandoor gaan. Kracht om je zwangerschap te dragen en bij de bevalling voor het baren. Ontspanning is de basis. Als je niet kunt ontspannen, kun je je ook niet concentreren. Voor kracht geldt hetzelfde. Zonder ontspanning geen kracht. Ontspannen kun je leren, dat begint met bewust worden van de adem. Je leert bewust je adem te voelen in je buik en in je bekken. Hoe je met je adem van binnenuit ruimte maakt voor je kindje, zowel in de zwangerschap als straks bij de bevalling. Elke laatste donderdag van de maand is er een partnerles met tips en oefeningen voor jullie samen. Daarin is aandacht voor de bevalling en voor hoe je partner je daarbij met adem- en andere oefeningen kan ondersteunen.

Als je zwanger bent ga je een hele nieuwe levensfase in. Je wordt moeder van een kindje dat nu in jouw buik groeit. Je lichaam is aan het veranderen, het past zich aan de zwangerschap aan. Zwangerschapsyoga kan je helpen op een ontspannen manier die verandering toe te laten. Om je zwangerschap in ontspannen overgave te ervaren en te leren vertrouwen op de wijsheid van je lichaam, ook tijdens de bevalling. Ook leer je om in je kracht te blijven, het is belangrijk om fit en uitgerust te zijn als de bevalling begint. 

Als zwangere kun je vanaf 14  weken instromen, of vanaf 12 weken als je je goed voelt, en de lessen volgen zolang het voor jou nog aangenaam voelt. Tijdens de zwangerschapsyoga leer je jezelf in acht te nemen, je leert in je kracht te staan en krijgt oefeningen die helpen bij het opvangen van bijvoorbeeld weeën. Hoe beter je ontspant tijdens de bevalling, hoe meer profijt je daarvan hebt. Met ademoefeningen leren we je jezelf over te geven aan de pijn, in plaats van je ertegen te verzetten. Zo kun jij jouw oerkracht optimaal benutten. 

Kosten: €15,- per losse les, €75,-per 5 lessen, €150,- voor 10 lessen. Een partnerles kost € 15,- extra en wordt apart geboekt.

Wanneer: de lessen vinden plaats op dinsdagavond van 19:30 tot 20:45.

Partnerlessen

Een onderdeel van zwangerschapsyoga is dat partners deel mogen nemen aan de lessen, waarbij we de partners leren om de vrouw te assisteren met massages en ademoefeningen. De partnerlessen zijn elke laatste dinsdag van de maand.


Inschrijven bij YaYoga